Home Policijske vijesti Policijske vijesti 14.02.2019.

Policijske vijesti 14.02.2019.

Policijske vijesti 14.02.2019.
0
0

U protekla 24 sata (14./15. veljače 2019. godine) na području Policijske uprave ličko-senjske evidentirano je jedno kazneno djelo, jedna prometna nesreća i dragovoljna predaja streljiva.

 

 

Kriminalitet

U razdoblju od 25. studenog 2018. godine do 14. veljače 2019. godine u mjestu Čujića Krčevina, Općina Plitvička Jezera, nepoznati počinitelj provalio je u nenastanjenu kuću u vlasništvu 71-godišnjakinje iz Čujića Krčevine, iz koje je otuđio hranu i nakit.

Policija traga za počiniteljem, protiv kojeg će biti podnijeta kaznena prijava.

 Promet

 Prometna nesreća je s materijalnom štetom, a dogodila se na području Gospića.

Jučer u 18 sati u Donjem Lapcu, policijski službenici Policijske postaje Donji Lapac su prilikom redovne kontrole prometa zatekli 57-godišnjaka iz Donjeg Lapca kako upravlja osobnim automobilom, pod utjecajem alkohola. Vozaču je izmjerena koncentracija alkohola 1.56 g/kg.

S obzirom da je iskazivao namjeru daljnjeg upravljanja automobilom, određena mu je mjera smještanja u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstva, te će protiv njega biti podnesen optužni prijedlog.

Dragovoljna predaja streljiva

 

Jučer je građanin s područja Otočca dragovoljno predao 174 komada puščanog streljiva, koje je policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu Policijske uprave ličko-senjske izuzeo i pohranio u skladište do uništenja.

Pozivamo građane da nam se pridruže u akciji „Manje oružja – manje tragedija“ kojom je bez ikakvih sankcija omogućena dragovoljna predaja ilegalnih ubojitih sredstava i oružja.   

 Protiv građana koji ovakvo oružje prijave nadležnom tijelu radi predaje, neće se pokretati prekršajni niti kazneni postupak.

 

Oružje i eksplozivna sredstva nemojte sami donositi u policijske postaje kako ne bi došlo do njihovog aktiviranja i neželjenog ozljeđivanja, već želju za dragovoljnom predajom prijavite na broj 192 ili u najbližoj policijskoj postaji. Mi ćemo poslati stručne i osposobljene policijske službenike koji će oružje preuzeti.

 

Glasnogovornica

Policijske uprave ličko-senjske

 

Maja Brozičević, v.r.

tags: