Home Policijske vijesti Dan otvorenih vrata

Dan otvorenih vrata

Dan otvorenih vrata
0
0

Poštovani predstavnici medija,

 

Ministarstvo unutarnjih poslova, Policijska akademija i Policijska škola „Josip Jović“ pokrenuli su i ove godine niz aktivnosti vezanih uz natječaj za upis u Program srednjoškolskog obrazovanja odraslih za zanimanje policajac/policajka.

 

Stoga, kako bi doznali sve o policijskom poslu i natječaju za upis polaznika u Program srednjoškolskog obrazovanja za zanimanje policajac/policajka, Policijska uprava ličko-senjska u suradnji s Policijskom akademijom i Policijskom školom ”Josip Jović’ organizira

 

u četvrtak, 21. ožujka 2019. godine s početkom u 14 sati u Gradskoj-školskoj športskoj dvorani u Gospiću Dan otvorenih vrata

 

Prisutni će imati mogućnost vidjeti pokazne vježbe policijskih demo timova, koji će prikazati pravilnu uporabu i rukovanje vatrenim oružjem, primjenu policijskih ovlasti i tehnike borilačkih vještina. Također će biti postavljeni edukativni postavi, kako bi se prisutni mogli upoznati sa svim rodovima policije, a policijski službenici kriminalističke tehnike prezentirat će okupljenima obavljanje očevida, te metode otkrivanja i izuzimanja različitih otisaka i tragova.

 

Budući da je aktivnost primarno namijenjena mlađim osobama koje žele postati policajci, svi zainteresirani moći će isprobati i postavljeni poligon, te provjeriti svoju razinu tjelesnih i motoričkih sposobnosti potrebnih za upis u policijsku školu.

 

Pozivamo sve građane da posjete Dan otvorenih vrata kako bi saznali nešto više o policijskom poslu i natječaju koji je raspisalo Ministarstvo unutarnjih poslova, a kojim se traži 750 policajaca.

 

Prijavi se na natječaj i postani policajac/policajka!

                                                        

Istoga dana, 21. ožujka u Gradskoj školskoj-športskoj dvorani u Gospiću s početkom u 14 sati biti će organizirana konferencija za medije vezano uz sve promotivne aktivnosti za natječaj za upis u Program srednjoškolskog obrazovanja odraslih za zanimanje policajac, kojoj će prisustvovati Dubravko Novak, načelnik Policijske akademije, Renata Odeljan, voditeljica Policijske škole „Josip Jović“ i Josip Biljan, načelnik Policijske uprave ličko-senjske.

 

                                                                                      Glasnogovornica

                                                                     Policijske uprave ličko-senjske

                                                                                                       

                                                                                     Maja Brozičević

tags: