Home Policijske vijesti Građani predložite lokacije za nadzor brzine

Građani predložite lokacije za nadzor brzine

Građani predložite lokacije za nadzor brzine
0
0

Temeljem plana TISPOL-a, mreže prometnih policija, na području država Europske unije, pa tako i na području Policijske uprave ličko-senjske, policijski će službenici provoditi pojačan nadzor brzine 3. travnja od 0-24 sata.

I ovaj put pozivamo građane da do 30. ožujka na e-mail adresu licko-senjska@policija.hr dostave lokacije na kojima bi željeli da policija mjeri brzinu.

Uključivanjem medija i građana želimo podići svijest javnosti o brzini, kao vodećem uzroku prometnih nesreća s najtežim posljedicama, te utjecati na vozače da se pridržavaju ograničenja brzine.

Cilj ove akcije nije samo represivno postupanje, odnosno kažnjavanje vozača, već aktivno uključivanje svih sudionika u prometu, javnosti i medija kako bi se stanje sigurnosti cestovnog prometa na području cijele države poboljšalo.

Apeliramo na sve sudionike u prometu na povećan oprez i poštivanje odredbi Zakona o sigurnosti prometa na cestama, kako bi se izbjegle neželjene posljedice i održalo povoljno stanje sigurnosti na našim prometnicama.

 

 

                                                                                               Glasnogovornica

                                                                                   Policijske uprave ličko-senjske

 

                                                                                                Maja Brozičević, v.r.                                                                                                

tags: