Home Policijske vijesti MUP sa hrvatskim gospodarstvenicima potpisao ugovore vrijedne 135 milijuna kuna

MUP sa hrvatskim gospodarstvenicima potpisao ugovore vrijedne 135 milijuna kuna

MUP sa hrvatskim gospodarstvenicima potpisao ugovore vrijedne 135 milijuna kuna
0
0

Temeljem provedenih postupaka javne nabave u Ministarstvu unutarnjih poslova ministar Davor Božinović potpisao je danas s hrvatskim gospodarstvenicima 22 ugovora u vezi s opremanjem policije, nadzora brzine i razminiranja u ukupnoj vrijednosti višoj od 135 milijuna kuna.

”Želja mi je bila poslati poruku da se sustav mora modernizirati, što znači pojačano ulaganje u sve segmente policijskog posla. Sav taj napor treba pridonijeti i jačanju hrvatskog gospodarstva, u mjeri u kojoj to MUP može i, naravno, da sve ono što radimo bude dostupno javnosti”, kazao je ministar, naglasivši da se radi o čvrstom opredjeljenju da takva praksa postane redovna.

”Da bismo bili u stanju ispuniti širok dijapazon zahtjeva našega posla, imamo i nemale potrebe. Zato je važno da ovom poslu pristupimo sustavno i strukturirano, pogotovo zato jer je prva naša analiza iz 2017. godine pokazala da je po pitanju stanja opreme i svega onoga što policiji treba u svakodnevnom poslu, bilo stavki u kojima su uočeni alarmantni deficiti. Izjavio sam tada i kod te odluke stojim, da pitanje opremanje hrvatskih policajaca ne može i ne smije biti problem”, rekao je Božinović. Uz to, a vezano uz novopridružene poslove razminiranja, ministar je podsjetio kako je MUP u posljednjem tromjesečju 2018. bio suočen s vrlo zahtjevnim i kompleksnim pitanjem integracije nekoliko institucija u sastav Ministarstva.

”Unatoč zahtjevnosti i kompleksnosti tog posla, danas također pokazujemo da smo uspjeli održati kontinuitet kad govorimo o javnoj nabavi u području rada, prije svega razminiranja, i postići da taj sustav funkcionira bez zastoja”, naglasio je Božinović.
”Financijski plan za 2019. godinu iznosi 5,3 milijardi kuna, a vrijedi naglasiti da se rashode za zaposlene, iako se broj zaposlenika povećao s obzirom na reformu državne uprave koja je u tijeku i pripajanje agencija i ureda ministarstvu, spustio na 68 posto u odnosu na ukupni udio u proračunu, što znači da su aktivirani svi resursi kako bi se podigla ta materijalna komponenta koja se tiče modernizacije, jer je jedino modernizacijom moguće jamčiti održivost sustava, i to na visokoj i profesionalnoj razini”, kazao je Božinović predstavljajući pinancijski i plan nabave za 2019.

”Izuzetno sam zadovoljan što smo dali uvid u to što smo napravili 2018. godine u odnosu na ono što smo obećali na početku te godine. Ono što je meni posebno važno jest činjenica da smo kroz sve to vrijeme javnost sustavno obavještavali o svemu što radimo i da smo upravo potpisanim ugovorima pokazali taj kontinuitet našeg poslovnog modela koji jamči da opremanje hrvatskih policajaca više ne može doći u pitanje i da se odvija bez zastoja”, rekao je ministar.

Pritom je naglasio važnost potpisanih ugovora iz područja razminiranja, čime je MUP pokazao da je i poslu integracije agencija pristupio tako što je vodilo računa o svim segmentima.
”Postigli smo ono što je veoma važno, a to je da poslovni procesi ne trpe već da se sve odvija planom kakav je bio, a ja bih rekao, još bržim i učinkovitijim, onako kako ga planiram”, rekao je ministar zahvalivši svim MUP-ovim partnerima, zajednici ponuditelja i potpisnicima ugovora.

”Time smo svima vama poslali poruku, a to je da nastavljamo s modernizacijom hrvatske policije, ali i da maksimalno izlazimo u susret hrvatskom gospodarstvu, njegovim pojačanim angažiranjem i mislim da je to put kojim trebamo ići i dalje, na zadovoljstvo svih djelatnika MUP-a, kao i hrvatskih gospodarstvenika”, zaključio je ministar Božinović.

(HINA, Vlada)

tags: