Home Policijske vijesti Priopćenje iz Policije 10.01.2017.

Priopćenje iz Policije 10.01.2017.

Priopćenje iz Policije 10.01.2017.
0
0

REPUBLIKA HRVATSKA                   

MINISTARSTVO UNUTARNJIH POSLOVA                    

 POLICIJSKA UPRAVA LIČKO-SENJSKA                                    

Broj:  511-04-01-01-23/4-17.

Gospić, 10. siječnja 2017. god.

 

PRIOPĆENJE ZA MEDIJE

 

Provodeći operativno-preventivnu akciju «MIR I DOBRO» , od 15. prosinca 2016. godine do 08. siječnja 2017. godine, Policijska uprava ličko-senjska poduzela je niz preventivnih mjera i radnji u cilju sprječavanja kaznenih djela i prekršaja, a posebno zlouporabe pirotehničkih sredstava, eksplozivnih naprava i vatrenog oružja, te improviziranih sredstava kućne izrade, u vezi sa čim je ostvarena suradnja sa predstavnicima civilne vlasti na razini županije, gradova i općina, predstavnicima župa i biskupskog ordinarijata, kao i sa ravnateljima osnovnih, srednjih, viših škola i fakulteta, kako bi se građane upozoravalo na opasnost od zlouporabe oružja, streljiva, eksplozivnih i pirotehničkih sredstava, a posebno od improviziranih sredstava kućne izrade.

 

Tijekom prosinca, a posebice u blagdanskom razdoblju policija je pojačano kontrolirala neovlaštenu prodaju pirotehničkih sredstava. U cestovnom prometu, kao i prometu na granici posebna je pozornost posvećena većoj protočnosti prometa, kao i suzbijanju ilegalnog unošenja pirotehničke galanterije preko graničnih prijelaza.

 

Tijekom provođenja akcije privremeno je oduzet jedan komad oružja, 127 komada raznog streljiva, jedno pirotehničko sredstvo i jedno eksplozivno sredstvo.

 

Za vrijeme provođenja akcije evidentirano je pet prekršaja nezakonitog posjedovanja oružja, za što su prijavljene četiri punoljetne osobe, te jedno kazneno djelo za što je osumnjičena jedna punoljetna osoba.

 

Nije dolazilo do propucavanja stanova, kuća i slično, dok je u dva slučaja uslijed nestručnog rukovanja pirotehničkim sredstvima došlo do lakšeg ozljeđivanja dviju maloljetnih osoba i to na području Gospića i Novalje.

 

S obzirom da tijekom provođenja akcije nisu evidentirana kaznena djela i prekršaji s težim posljedicama, smatramo da je stanje sigurnosti bilo povoljno, zašto su zaslužni i predstavnici civilnih vlasti na razini Županije, Gradova i Općina, ravnatelji obrazovnih ustanova i predstavnici medija koji su se aktivno uključili u provođenje akcije.      

                                                               

                                                                                          Glasnogovornica

                                                                           Policijske uprave ličko-senjske

 

                                                                                        Maja Brozičević                                                           

tags: