Home " Gospić " Priopćenje iz Policije 21.08.2017.

Priopćenje iz Policije 21.08.2017.

Priopćenje iz Policije 21.08.2017.
0
0

 

Tijekom proteklog vikenda (18. – 21. kolovoza 2017. godine) na području Policijske uprave ličko-senjske evidentirano je pet kaznenih djela, 19 prometnih nesreća i tri narušavanja javnog reda i mira.

 

 

Kriminalitet

 

Tijekom proteklog vikenda evidentirano je pet teških krađa u kojima je nepoznati počinitelj:

 

  • noću 18./19. kolovoza u Novalji, razbio prednje staklo na dva automobila, austrijske i slovenske nacionalne oznake, iz kojih je otuđio mobitel, osobne dokumente i novac;

 

  • u subotu na odmorištu na autocesti A-1 u smjeru Zagreba, provalio u kamper talijanske nacionalne oznake iz kojeg je otuđio novac i osobne dokumente u vlasništvu 46-godišnjeg državljana Italije;

 

  • u subotu u Kaliću, Grad Senj, razbio prednje staklo na osobnom automobilu gospićke registracijske oznake, iz kojeg je otuđio novac i osobne dokumente 49-godišnjaka iz Svetog Jurja;

 

  • jučer u Nacionalnom parku Plitvička jezera razbio staklo na osobnom automobilu rumunjske nacionalne oznake i otuđio novac u vlasništvu 35-godišnjeg rumunjskog državljanina.

 

Policija traga za počiniteljima, protiv kojih će biti podnijete kaznene prijave nadležnim državnim odvjetništvima.

Promet

 

Sedam prometnih nesreća je s ozlijeđenim osobama, a dogodile su se na području Gospića (2), Korenice (2), Novalje (2) i Senja (1). U njima su dvije osobe teško i osam osoba lakše ozlijeđeno.

 

Izdvajamo prometne nesreće s teško ozlijeđenim osobama, koje su se dogodile:

 

  • u subotu u 11.50 sati u Rastovači, Općina Plitvička Jezera, kada je 53-godišnjak iz Zagreba upravljao motociklom zagrebačke registracijske oznake iz smjera Plitvica u smjeru Slunja i uslijed ne držanja potrebnog razmaka lijevim bočnim koferom udario u zadnji desni dio osobnog automobila zagrebačke registracijske oznake kojim je u istom smjeru upravljao 52-godišnjak iz Zagreba. U prometnoj nesreći teško je ozlijeđen vozač motocikla, dok je 55-godišnja putnica na motociklu lakše ozlijeđena.

 

  • jučer u 12.20 sati u Ličkom Petrovom Selu, Općina Plitvička Jezera, kada je 28-godišnji državljanin Bosne i Hercegovine upravljao osobnim automobilom talijanske nacionalne oznake, te uslijed alkoholiziranosti (1.90 g/kg) izgubio nadzor nad automobilom i prešao na prometnu traku namijenjenu za promet vozila iz suprotnog smjera, i prednjim dijelom automobila udario u prednji dio automobila splitske registracijske oznake kojim je iz suprotnog smjera upravljao 53-godišnjak iz Omiša. U prometnoj nesreći teško je ozlijeđena 18-godišnja putnica iz osobnog automobila splitske registracijske oznake, te je ista zadržana na liječenju u Općoj bolnici u Karlovcu. Protiv 28-godišnjeg vozača biti će podnesena kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

 

 

Ostale prometne nesreće su s materijalnom štetom, a dogodile su se na području Novalje (5), Gospića (4), Otočca (2) i Senja (1).

 

 

Tijekom proteklog vikenda na području Policijske uprave ličko-senjske provedene su preventivno-represivne akcije u prometu usmjerene na održavanje povoljnog stanja sigurnosti u cestovnom prometu, te sankcioniranja prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja i upravljanja pod utjecajem alkohola i droga.

 

U tom periodu utvrđena su ukupno 84 prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja i 14 prekršaja upravljanja pod utjecajem alkohola.

 

Najveća koncentracija alkohola prilikom kontrole vozača izmjerena je jučer u Ličkom Petrovom Selu kod 28-godišnjeg državljanina Bosne i Hercegovine (1.90 g/kg), koji je pod utjecajem alkohola izazvao prometnu nesreću.

Javni red i mir

 

Narušavanja javnog reda i mira počinjena su svađom i vikom na području Otočca (2) i Korenice (1).

 

Protiv počinitelja će biti podnijeti optužni prijedlozi nadležnim prekršajnim sudovima.

                                                                                            Glasnogovornica

                                                                                          Policijske uprave ličko-senjske

 

                                                                                                                             Maja Brozičević                                                           

 

 

 

tags: