Home " Gospić " Priopćenje iz Policije 26.07.2017.

Priopćenje iz Policije 26.07.2017.

Priopćenje iz Policije 26.07.2017.
0
0

U protekla 24 sata (25./26. srpnja 2017. godine) na području Policijske uprave ličko-senjske evidentirana su dva kaznena djela, tri prometne nesreće, dva narušavanja javnog reda i mira i jedna dragovoljna predaja oružja.

 

 

Kriminalitet

 

Policijski službenici Policijske uprave ličko-senjske dovršili su kriminalističko istraživanje nad 58-godišnjakom iz Rijeke, zbog osnova sumnje da je počinio kazneno djelo nedozvoljenog posjedovanja, izrade i nabavljanja oružja i eksplozivnih tvari.

U sklopu kriminalističkog istraživanja izvršena je pretraga prostorija koje on koristi na području općine Udbina, u kojoj je pronađena jedna poluautomatska puška i 305 komada raznog streljiva, koje je neovlašteno posjedovao.

Protiv njega će biti podnijeta kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.Istom prilikom utvrđeno je da u prostorijama koje koristi u metalnom sefu ne drži  oružje i streljivo za koje posjeduje oružni list, odnosno da ga drži tako da je dostupno neovlaštenim osobama, zbog čega je protiv njega podnesen optužni prijedlog nadležnom prekršajnom sudu.

Noću, 25. srpnja 2017. godine, na odmorištu na autocesti A-1 u smjeru juga, nepoznati počinitelj provalio je u kamper švicarske nacionalne oznake iz kojeg je otuđio  mobitel i torbicu sa novčanicima i osobnim dokumentima, vlasništvo četvero švicarskih državljana.

Jučer je iz suvenirnice u Senju nepoznati počinitelj otuđio novac u vlasništvu pravne osobe iz Senja.

Policija traga za počiniteljima, protiv kojih će biti podnijete kaznene prijave nadležnom državnom odvjetništvu.

 

Promet

 

Jedna prometna nesreća je s ozlijeđenom osobom, a dogodila se na području Gospića. U njoj je jedna osoba zadobila zasad neutvrđene ozlijede.

 

Ostale prometne nesreće su s materijalnom štetom, a dogodile su se na području Gospića i Senja.

 

 

   Javni red i mir

 

Narušavanja javnog reda i mira počinjena su u Novalji, vrijeđanjem ili omalovažavanjem službene osobe i tučnjavom.

 

Protiv počinitelja će biti podnijeti optužni prijedlozi nadležnim prekršajnim sudovima.

 

                                              

 

Dragovoljna predaja oružja

 

Jučer je građanin iz Senja dragovoljno predao šest komada detonirajućih kapisli, koje je policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu Policijske uprave ličko-senjske preuzeo i pohranio u skladište do uništenja.

Protiv građana koji ovakvo oružje prijave nadležnom tijelu radi predaje, neće se pokretati prekršajni niti kazneni postupak.

Oružje i eksplozivna sredstva nemojte sami donositi u policijske postaje kako ne bi došlo do njihovog aktiviranja i neželjenog ozljeđivanja, već želju za dragovoljnom predajom prijavite na broj 192 ili u najbližoj policijskoj postaji. Mi ćemo poslati stručne i osposobljene policijske službenike koji će oružje preuzeti.

Zahvaljujemo se svim građanima koji su do sada prepoznali značaj ove akcije i vratili oružje, a sve druge građane pozivamo da slijede njihov primjer, kako bi svima osigurali sigurniju i sretniju budućnost.

 

P.U. Ličko-senjska

 

tags: